Sušené mäso pre psy
Potrebujeme na výrobu
- 1 kg kvalitného mäsa(kuracie/morčacie)
- kvalitný papier na pečenie
- veľa času.
Ako ho pripraviť ?
Mäso nakrájame na malé kocky. Tuk odrežeme. Kocky uložíme natesno vedľa seba
na plech, na ktorý sme dali papier na pečenie. Trúbu ohrejeme na 150 stupňov a prvý plech pečieme
približne 1-1,5 hodiny. Pri tomto postupe sa zničia baktérie. Potom znížime teplotu na 100 stupňov
a medzi dvierka trúby niečo vložíme tak, aby dvierka zostali pootvorené. Zabezpečíme tak, aby vlhko lepšie unikalo. Po 2,5-3 hodinách sa zmenší veľkosť mäsa a plech vyberieme. Následne dáme mäso na nový plech s novým papierom a pečieme pri 100 stupňoch. Keď je mäso aj zvnútra tvrdé, vyberieme plech a necháme ho sušiť ďalších 24 hodín voľne na vzduchu. Prikryjeme ho, aby sa k nemu nedostal hmyz. Mäso skladujeme vzduchotesne a na suchom mieste. Takto uskladnené nám vydrží približne rok.
Z jedného kila masa vyrobíme približne 300 gramov sušeného masa.