špagety bolognese
suroviny
Postup receptu
Je to jedlo z Ríma, podľa dostupných materiálov, ale nevie sa kto ho vymyslel. Buď Taliani alebo Američania v druhej svetovej. To neviem. Je to jednoduché jedlo, ale vyžaduje si precíznosť a istotu. Viem to. V začiatkoch môjho varenia mi to dávali pekne tvrdo najavo. Pripravíme si špagety, pancetu - čo je jemná talianska slanina, žĺtka (tri pre jedného), strúhaný parmazán, olivový olej a mleté čierne korenie. Čerstvé.
Do hrnca na cestoviny nalejeme vodu, pridáme soľ a varíme špagety. Vedľa už nakrájanú pancetu prepečieme na panvici s trochou olivového oleja. Tak do zlatista, nech je chrumkavá. Pustíme sa do omáčky. Do misky si dáme žĺtka, parmazán, soľ, čierne korenie a premiešame, pridáme trochu vody zo špagiet a znovu premiešame. Keď sú špagety ,,all dente", premiešame ich s pancetou na panvici a vypneme plyn. Na chvíľu odstavíme a primiešame k nim žltú omáčku. Všetko zľahka premiešame. Servírujeme na tanier, znovu trošku parmazánu a čierneho korenia. Nech Vám chutí!