Bravčové pečené mäso s omáčkou z červenej cibule
Suroviny
- 500 g bravčovej panenky
- 1 PL olivového oleja
- 2 PL rozmarínu
- 1/4 KL korenie, soľ
- 1 PL masla
- 1 červená cibuľa
- 1-2 ks bobkového listu
- 2-3 ks cesnaku
- 100 ml červeného vína
- 1 PL múky
- 250 ml kuracieho vývaru
Postup receptu
Maso potriet olivovym olejom a posypat rozmarinom. Posolit a pokorenit.
Dat na panvicu na lyzicku rozpaleneho oleja a opiect z kazdej strany asi dve minuty.
Po opeceni masa ho prelozim do rury a peciem zhruba 15-20 minut pri teplote 220 stupnov, alebo pokial nie je dobre prepecene na celej hrubke.
Do vypeku po mase pridame lyzicku masla a po roztopeni pridame nakrajanu cibulu.
Pridat bobkovy list a za obcasneho miesania smazime priblizne 15 min. potom pridame cesnak a za obcasneho miesania nehame cibulu skaramelizovat.
Pridat cervene vino, priviest do varu a zredukovat teplotu. Nehat odparit vinozhruba na polovicu.
Pridat lyzicku muky (ja pouzivam kukuricnu muku, pretoze neobsahuje lepok). Premiesat az do zhustnutia.
Potom pridat kuraci vyvar a zamiesat. Priviest znova do varu a zredukovat teplotu. Varit az do zhustnutia nejakych 3-5 minut. Vybrat z omacky bobkovy list a ponornym mixerom rozmixovat na jemnu omacku.