Bravčové mäso na hríboch (fotorecept)
- bravčové mäso
- soľ
- korenie čierne mleté
- šampiňóny
- cibuľa
- olej
- saláma šunková
- podľa potreby voda
- al. Knorr vegeta
Bravčové mäso narezať na rezne cca 0,5 cm, posoliť, okoreniť
opiecť na horúcom oleji na panvici
mäso vybrať a na výpeku opražiť cibuľu
pridáme pokrájané hríby (ja som dala mrazené šampiňóny), ak treba podlejeme trochou vody a podusíme
na každé mäso poukladané na pekáči dáme kúsok šunk. salámy hríby
podlejeme vodou, do ktorej sme pridali trochu soli a trochu vegety (ja som dala Knorr) - nie veľa, aby sme neprerazili chuť hríbov.
Prikryté alobalom (alebo dať medzi 2 pekáče) dusíme na 200 st. C cca 30-40 min. Podľa potreby šťavu zahustiť solamylom a do šťavy pridať trochu masla.